Боядисване

Кратко ръководство за боядисване на нова мазилка

И така, боядисвате нова мазилка и искате да постигнете професионално покритие. В този момент сигурно се чудите как и кога да нанесете първия слой боя. Може би търсите най-добрата боя за нова мазилка.

Боядисването на нова мазилка е трудно предизвикателство, пред което са изправени много собственици на жилища, когато е изградена нова стена или стаята е измазана отново. Когато боядисвате нова мазилка, важно е да запомните, че не боядисвате обикновена стена. Задачата изисква повече подготовка и търпение и има допълнителни стъпки, които трябва да предприемете.

Открийте всичко, което трябва да знаете за боядисването на прясно шпаклована стена в тази публикация.

Материали, от които се нуждаете

Не можете веднага да започнете да боядисвате новоизмазана стена. Трябва да предприемете някои стъпки, за да запечатате мазилката, за да получите нужното цветно покритие.

Преди да се заемете със задачата, първо трябва да подготвите следните материали:

  • Декораторска лента или маскираща лента
  • Прах листове
  • Четка или валяк
  • Боя за горно покритие
  • Вода

Лесни стъпки за следване

След като вече знаете какви материали да подготвите, нека да преминем към самия процес на боядисване. По-долу са дадени лесни стъпки, които можете да следвате, за да боядисате вашата прясно измазана стена.

1. Оставете новата мазилка да изсъхне

След като съберете материалите, трябва да оставите новата мазилка да изсъхне. Дайте му една седмица, за да изсъхне напълно. Това трябва да е достатъчно време, за да изчезнат всички влажни петна.

За да изсъхне мазилката по-бързо, отворете прозорец или използвайте нагревател. След като изсъхне напълно, мазилката трябва да е светла, без тъмни петна. Също така трябва да има постоянен цвят и външен вид навсякъде.

Причината да не нанасяте боя върху мокра мазилка е да избегнете проблеми с адхезията. Нанасянето на емулсия върху мокра мазилка може да бъде трудно, тъй като емулсията може да не се свърже правилно и да се отлепи от стената ви. От друга страна, боята изсъхва много бързо, когато я нанесете върху изсъхнала мазилка.

Ще получите неравномерни движения с четката и неравномерно покритие, когато боядисвате върху не добре изсъхнала мазилка, което е нещо, което искате да избегнете. Ето защо трябва да нанесете мъгла. Тази стъпка може да бъде много „мръсна и прашна“, така че сложете листове за прах или найлона и използвайте лента, за да защитите всички предмети.

2. Смесете боята или разводнената емулсия

Мъгливото покритие действа като грунд. Това покритие се прави чрез смесване на три части емулсия с една част вода. Имайте предвид, че съотношенията могат да варират, така че проверете кутията с боя за инструкциите на производителя. Когато водата не се утаява върху повърхността на емулсията, мъглата ще бъде напълно смесена.

Горният слой трябва да залепне, тъй като допълнителната влага от мъглата дава на стената нещо, което да абсорбира. За да ви спести бъркотията с правенето на мъгла, можете вместо това да изберете да използвате грунд на водна основа. Това ще ви помогне да получите равномерно и цветно покритие.

Можете да използвате боя, различна от тази, която сте избрали за крайния лак. Но ако искате равномерно покритие, трябва да използвате подобен цвят на боята.

3. Нанесете грунда и го оставете да изсъхне

Можете да нанесете грунда по два различни начина. Можете да използвате валяк, тъй като това ще покрие стената много по-бързо. Въпреки това ще бъде много разхвърляно, защото ролките могат много лесно да изпръскат сместа.

Можете да изберете да използвате четка за боядисване. Недостатъкът на този метод е, че ще отнеме много повече време. Но тогава няма да имате толкова много капки, с които да се справяте, както когато използвате ролка, така че това е по-добър вариант, ако искате да избегнете огромна бъркотия.

Когато използвате четка, работете с плавни движения нагоре, докато покриете цялата стена. Тъй като покритието с грунд е много течно, вие искате да боядисвате върху всички капки или ивици, които видите. Това ще ги предпази от изсъхване и разваляне на перфектния ви завършек.

Оставете грунда да изсъхне за 24 часа. След това можете да нанесете горния слой.

4. Боядисайте стената си с горния слой

И така, стената ви е изсъхнала. Това означава, че вече можете да декорирате нормално. Тъй като вече сте направили цялата подготовка, не е необходимо да шлайфате стената. Ето защо не включихме шкурка в горния списък с материали за подготовка.

Можете да продължите и да нанесете горния слой. Не забравяйте да го нанесете във V-образно движение за равномерно покритие. Може да се наложи да нанесете повече от един слой, за да получите желаните резултати.

Искате да получите професионално покритие?

Ако предпочитате да оставите професионални мазачи да се справят с разхвърляната работа по боядисването на вашите току-що измазани стени, обърнете се към нас – Изи Хоум Реню ООД. С няколко години опит можем да свършим всяка мазилка за нула време. Не се колебайте да се свържете с нашия екип от полезни мазачи и бояджии днес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *