Ремонти

Най-добрите идеи за ремонт на апартаменти, за да впечатлите вашия наемател

Концепциите за апартаменти се промениха изключително много през последните пет години. Вече няма места, които са само за ядене и спане.

След като пандемията от COVID-19 доведе до спиране на цялата страна, хората напуснаха високите си квартали за големи еднофамилни къщи. Това се дължи главно на финансовата криза и съображения за безопасност.

Това доведе до спад на наемите и по-ниска заетост на апартаментите.

Въпреки това, нека разгледаме положителните аспекти на ситуацията.

Както казва Уинстън Чърчил: „Песимистът вижда трудността във всяка възможност; оптимистът вижда възможността във всяка трудност.“

Този период е прекрасна възможност за собствениците на апартаменти да реновират старите си апартаменти и да им дадат свежа глътка живот.

Ремонтът на апартамент може да доведе до евентоално по-висок наем

Закупуването на нов имот от предишния собственик означава, че трябва да добавите различни подобрения към него чрез моделиране, надграждане или обновяване.

Тогава имотите, които са в състояние на изтощение, определено ще се нуждаят от частична или пълна реновация, за да се възстанови изгубената красота.

Тези подобрения биха означавали повишена цена на наема, както и по-добър шанс наемателите да продължат наема си. Излишно е да споменаваме, че обновяването на апартамент също би направило рекламата на вашия апартамент много по-ефективна и би помогнало на рекламите ви за отдаване под наем да се откроят.

И да, това също ще ви помогне да получите най-добрите кандидати за наем и нови наематели, което е дългосрочна полза.

Какво искат съвременните наематели?

Отминаха дните, в които наемателите бяха готови да направят компромис с апартаменти с ограничени удобства.

Съвременните наематели са по-загрижени за своя начин на живот, комфорт и общуване. Забавлението на гостите в луксозен интериор е основна цел.

Ремонтирането на стари апартаменти помага за внасянето на нов живот и прави наемателите по-щастливи и комфортни в жилищните си пространства.

Идеи за ремонт на малък апартамент

Ето няколко вълнуващи идеи за обновяване на малки апартаменти.

1. Премахнете излишните стени

Не се колебайте да съборите няколко стени, защото това в крайна сметка би означавало отваряне на пространството и създаване на по-голяма стая.

Освен това, премахването на някои стари стени, за да се разшири стаята, е достъпна техника за създаване на проветриви и обширни пространства, които наемателите (и техните гости) харесват!

Събарянето на съществуващи вътрешни стени и създаването на нови за разделяне на пространствата може драматично да промени начина, по който изглежда апартаментът.

Премахнете това усещане за „клетка“ и вижте как то помага за достигане на по-високи цени на наема.

Всичко казано до тук е добре, НО се уверете, че сте наели професионален архитект, преди да финализирате стъпката по премахване на стената.

2. Повдигнете тавана

Не може да се отрече, че високият таван може визуално да увеличи пространството и да го направи да изглежда по-отворено и просторно. Например старите апартаменти имат нисък таван, който може да накара жителите да се чувстват клаустрофобични.

Първата стъпка при повдигането на тавана е да се определи дали е възможно или не. Не забравяйте да вземете предвид тръбопроводите и конструкцията, докато повдигате тавана.

Ако имате спуснат или окачен таван, можете лесно да увеличите височината на тавана във вашия апартамент.

3. Сменете старите подове

Смяната на стария ви под може напълно да промени облика на стария ви апартамент. В допълнение, много съвременни материали за подови настилки са достъпни и лесни за инсталиране.

Уверете се, че сте избрали цветовия тон, който съответства на цвета на боята, както и на цялостната атмосфера на стаята. Новият облик може да придаде на апартамента ви свеж нов облик, а освен това вие плащате по-висок наем.

3. Сменете старите подове

Смяната на стария ви под може напълно да промени облика на стария ви апартамент. В допълнение, много съвременни материали за подови настилки са достъпни и лесни за инсталиране.

Уверете се, че сте избрали цветовия тон, който съответства на цвета на боята, както и на цялостната атмосфера на стаята. Новият облик може да придаде на апартамента ви свеж нов облик, а освен това вие плащате по-висок наем.

4. Добавете допълнителни места за съхранение

Добавянето на допълнителни места за съхранение в неизползваните пространства (като тези под стълбището) може да промени начина, по който изглежда вашият апартамент, както и да го направи изключително функционален и ценен за наемателите.

Бихте могли да разчистите старите килери и да промените дизайна на рафтовете, стелажите и кошчетата, за да спечелите повече пространство в апартамента си.

5. Бъдете креативни на рафтовете

Не забравяйте да изложите всичките си сувенири от пътуването, цветни чинии, любими сувенири и снимки на рафтовете си. Добавянето на ярка хартия за рафтове може да увеличи жизнеността и да подобри визуалните ефекти на вашия район.

Ако в апартамента ви няма рафтове, можете да инсталирате нови. Плаващите рафтове са полезни и добавят елегантност към апартамента. Те също са полезни за увеличаване на площта за съхранение в кухнята.

6. Отворете кухнята

Старите апартаменти обикновено имат малки кухни, които са затворени. Сега обаче тенденцията се промени и хората вече предпочитат отворени кухни, които комуникират с други жилищни помещения в апартамента.

Отварянето на кухнята не само ще подобри пространството, но и ще подобри целия облик на апартамента. Тези дни кухните се предлагат с очарователен дизайн и са един от основните акценти на всеки апартамент.

Отвореният също има възможност за включване на кухненски острови, които са чудесни за организиране на закуска или дори за забавление на гостите с бърза закуска.

7. Обърнете внимание на дизайна на гардероба

Килерите са важни, особено когато търсите наематели, идващи със семейство.

Уверете се, че можете да поберете възможно най-много килери, когато планирате ремонт.

Могат да бъдат разгледани различни опции като вградени дрешници, дрешници, разтегателни дрешници и др.

Можете също така да работите с производители на гардероби, за да ги проектирате по поръчка, за да съответстват на избрания от вас интериор.

Евтини идеи за ремонт на апартаменти

Ето няколко вълнуващи съвета за обновяване на вашия апартамент и внасяне на свеж нов облик с минимални инвестиции.

1. Използвайте стилна интериорна боя с живи цветове

Боядисването е бърз и бюджетен вариант за ремонт на вашия апартамент.

Използвайте различни цветове за различни области или играйте с текстури, за да създадете различни визуални въздействия.

2. Бъдете креативни с тапети

Тапетите са класически.

Те са вечнозелени и могат да подправят стаята ви.

За разлика от редовно боядисаните повърхности, тапетите имат пространствен компонент, който може да направи стаята да изглежда по-малка или по-голяма.

Те са много гъвкави и лесни за инсталиране и предлагат перфектен начин за бързо и лесно преобразяване.

И ако вашият тапет ви омръзне, всичко, което трябва да направите, е просто да го издърпате и да залепите друг.

3. Надстройте осветителните тела

Подходящото осветление може многократно да подобри красотата на вашия интериор, правейки го жив и ослепителен.

Можете да изберете различни опции за осветление за различни пространства. Те могат да включват опции като висящи светлини, осветителни тела или изкуствени полилеи, които да придадат нов облик.

4. Инсталирайте „нов хардуер“

Вашата баня, кухня и дръжките на вратите са лесни за подмяна с минимална инвестиция. Използвайте различни цветови опции за дръжките и чекмеджетата на вашите шкафове, придавайки нов жизнен вид на вашия интериор.

5. Сменете старите пластини на превключвателя

Можете да замените вашите стари и остарели плочи на превключватели с чисто нови. Има стотици налични опции с реплики и модели на любимите ви произведения на изкуството.

Можете да изберете тези, които се вписват в интериорния ви дизайн. Освен това можете да изпробвате нови сензорни превключватели.

6. Добавете характер към вашата баня

Повечето апартаменти се предлагат с предварително монтирани огледала близо до тоалетните за баня.

Сега, не ни разбирайте погрешно, те са хубави и функционални, но скучни!

Подправете ги, като добавите осветителни тела, декоративни бордюри или дори ретро рамка за огледало.

Ако искате да внесете повече слънчева светлина във вашия интериор, не забравяйте да поставите огледало през прозореца, за да извлечете най-доброто от отраженията.

И кой не обича спа център?

Сега вашият апартамент може да не е в състояние да побере спа център или сауна, но допълнения като парен душ, хидромасажна вана, модерна вана или душ тип тропически дъжд ще привлекат хората към чистия лукс.

Освен това можете да инвестирате в интелигентна технология като енергийно ефективна душ слушалка, която може да ви помогне да намалите сметката си за електричество и да спестите много вода.

7. Добавете нодка „изкуство“

Свободните пространства на стената правят стаята да изглежда по-голяма, но също така я оставя да се чувства студена и незавършена.

Добавете няколко картини или произведения на изкуството, за да ги направите по-привлекателни и забавни!

Лесно ли се ремонтира апартамент?

Едно от първите неща, които трябва да разберете, преди да ремонтирате апартамента си, е, че в апартаментите има няколко споделени пространства. Следователно ще трябва да получите разрешението на съседите си, преди да започнете каквато и да е работа (да, дори ремонт).

Местното корпоративно тяло ще има определени закони за всякакви промени. Това е, за да се гарантира цялостната безопасност на другите обитатели, които споделят същия апартаментен комплекс.

Законите ще определят стриктно инструкции как да се извършва поддръжка, така че да се гарантира безопасността на обитателите на комплекса.

Те могат да включват:

Вид на използваните материали за строителството:

 • Работни часове;
 • Боравене с материали;
 • Изхвърляне.

Законите са различни в различните краища на света, така че се уверете, че се консултирате с местния орган, за да се уверите, че работата ви по промените е в съответствие с действащите закони.

Вашето заявление до местната власт/община ще трябва да включва:

 • Промени в план/дизайн;
 • Подробен обхват на работа;
 • Приблизителна времева рамка на проекта.

В заключение

Ако планирате да ремонтирате апартамента си, определено ще бъдете бомбардирани с различни идеи, събрани от съседи, приятели, интернет, човекът на автобусната спирка и навсякъде, където можете да си представите.

Истината обаче е, че не всички идеи за ремонт са практически възможни.

Има няколко случая, в които промените са се объркали, струвайки на наемодателя невъобразима сума.

В тази статия сме споменали някои вълнуващи (и ефективни) начини за обновяване на вашия апартамент.

Въпреки това, докато избирате да го направите, би било във ваш интерес да се консултирате с експерт в областта. Това ще гарантира, че вашият апартамент ще получи конструктивно осъществим ремонт, който също е в рамките на вашия бюджет!

И да, такъв, който води до страхотен краен резултат!

Мога ли да ремонтирам апартамент, който притежавам?

Едно нещо, което трябва да разберете е, че дори ако притежавате апартамент, собственика на сградата или общината са тези, които в крайна сметка притежават структурата на сградата.

Това означава, че за всякакви промени в структурата на сградата ще трябва да потърсите одобрение, тъй като промените могат да повлияят на цялостната основа и здравината на конструкцията.

Колко ще струва ремонтът на апартамент?

Няма еднозначен отговор на този въпрос, тъй като има няколко фактора, които определят цената. Те включват:

 • Местоположение на квартала;
 • Наличие на ресурси;
 • Размер на оформлението;
 • Транспортни разходи;
 • Разходи за суровини и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *