Баня, Ремонти

Ремонт на банята от Easy Home Renew

ремонт на банята

Ремонт на банята ?

Извлечете максимума от обновяването на вашата баня, като включите креативност и красота. Това може да се постигне чрез партньорство с с компания като Изи Хоум Реню , ние може да ви помогнем да постигнете това.

По време на ремонта на банята, изборът на правилните материали ще ви спести време и пари в дългосрочен план. Трябва да се уверите, че вашата баня е напълно водоустойчива. Ако не, ще се появят мухъл, плесен и евентуално структурни щети. Всичко се свежда до избраните от вас материали за баня и доколко добре са монтирани.

Според брокерии специалисти едно обновяване може да осигури 70% възвръщаемост на инвестицията. Това важи за обновяване от среден клас и възвръщаемостта е около стойността на дома, ако всичките ви разходи са балансирани.

За да генерирате висока възвръщаемост, уверете се, че имате страхотен план, домашен майстор и висококачествени материали за баня. Когато измисляте дизайн за баня, уверете се, че е функционален и визуално привлекателен. Ако мислите като купувач на жилище, това ще генерира възвръщаемост на първоначалната ви инвестиция.

Ремонт на банята ?Търсене на идеи

Това е най-простата част. Влезте онлайн или в Google, или в Pinterest и създайте папка “БАНЯ” на компютъра си. Всичко, което ви хване окото, трябва да бъде свалено и запаметено в нея. Не се притеснявайте за цената или практичността, това ще дойде по-късно. Можете също така да помолите приятелите си да ви насочат към всичко, което смятат, че може да ви хареса.

След като сте избрали всичките си вдъхновяващи изображения, е време да започнете да обмисляте варианта да включите експерт. Опитен експерт ще ви помогне да изберете правилния стил и материали, както и най-новите тенденции.

Ремонт на банята-Какво да вземете предвид при избора на материали за баня?

Дизайн

Вашите дизайнерски предпочитания за преобразяване на банята ще имат голямо влияние върху материалите. Направете крачка назад и помислете какво искате в новата си баня, преди да се гмурнете.

Донесете вдъхновяващите изображения, които по-рано сте сваляли на срещата си с вашия изпълнител относно това, което искате да замените в съществуващата си баня. Обяснете визията си стъпка по стъпка, така че и двамата да сте на една страница.

Топлоустойчивост

Има много топлина, която изпълва стаята, след като излезете от душа. Тази топлина се вижда по запотените огледала и стъкла. Поради тази причина материалите за вашата баня трябва да могат да издържат на топлина от парата. Също така трябва да може да издържа на топлина от уреди за коса, които са оставени на плота и др.

Някои от най-устойчивите на топлина материали са кварц, гранит, мрамор, естествен камък и керамични плочки.

Устойчивост на влага

Това е най-важният фактор, който трябва да имате предвид при избора на материали за баня. Ще откриете, че баните са често запотени и влажни в резултат на течаща вода, вани и душове. В резултат на това е от решаващо значение елементите като умивалника, пода на банята и стените да могат да издържат на влага.

Избиране на материали за прекрояване на вашата баня

Изборът на правилните материали е първата стъпка в превръщането и реконструкцията на вашата баня в реалност. Ето няколко съвета как да изберете материали за следващото си прекрояване на банята.

Материали за подова настилка в банята

Видът на подовата настилка, който инсталирате, е едно от най -важните решения, които ще вземете. Трябва също така да вземете предвид издръжливостта, влагата и устойчивостта на приплъзване на подовата настилка. Получаването на устойчив на подхлъзване под ще предотврати нараняване на вас и вашето семейство.

Ето някои от най -популярните опции за подови настилки в банята: керамична плочка, естествен камък, винил, ламинат и корк.

Когато проверявате за различни материали, имайте предвид как те ще се представят под “стрес” или по-точно експоатация. Това включва “тежък трафик” на крака, топлина и вода, както и колко лесно ще бъдат почистени те.

Отопляем под

Хидроничните системи загряват пода през гумена тръба, монтирана под пода. Воден нагревател се използва за загряване на водата, която циркулира през тръбите и излъчва топлина.

Керамични подове

Плочката е по-предизвикателна за почистване. Може да искате да избегнете по-малките и детайлни плочки или такива с линии на фугиране, които са твърде дебели. Изберете по-големи плочки с тънки линии на фугиране, ако се стремите към лесни за почистване повърхност.

Керамичните плочки са проектирани с повече текстура за предотвратяване на подхлъзване. Можете също да добавите интересна нотка към банята, като комбинирате големи и малки подови плочки. Например можете да използвате осмоъгълни, шестоъгълни и 6х1 или по-малки мозаечни плочки.

 

Избор на стени материали
Що се отнася до елементите на вашата баня, стените, за разлика от етажите, са по -прощаващи. В резултат на това имате малко повече свобода, когато става въпрос за избора на стени материали.

Най-добрите материали за стена са може би тези, които са най-устойчиви на влага. Материалът също трябва да предотврати появата на плесен, плесен и гниене. Облицовачните панели също е чудесен избор за стените на банята, тъй като гарантират устойчивост на влага и също изглеждат добре.

Ще попаднете и на други опции за облицовка на стени като:

 • Мозаечни плочки;
 • Мъниста;
 • Плочки;
 • Естествена каменна плочка;
 • Стъклена плочка;
 • Порцеланова плочка;
 • Керамична плочка.

Ако решите да бопядисате стените на банята си, винаги изберете специфична за банята боя. Боя, която е свежа и устойчива както на влагата, така и на плесен.

Избор на плотове за баня

Избраната от вас повърхност на плота се определя от вашия бюджет и лични предпочитания. Гранит, мрамор и кварц са често срещани материали, които доминират и повишават стойността на дома и придават допълнителна естетика.

Инсталирането на гранит или мрамор се отплаща, защото се харесва на евентуални наематели или при препродажбата на имота, на бъдещите купувачи. Той също така придава на върха на суетата богат, елегантен външен вид. Гранитът е по-скъп от ламината. Резултатът е топлинни и износени повърхности.

На пазара се предлагат и върхове на суетата от дърво. Дървесината осигурява топло, привлекателно усещане и органичен вид. Недостатъкът е, че има порести повърхности, които са податливи на увреждане от водата, водещи до гниене в дългосрочен план. Ако изберете плот от дърво, уверете се, че е добре запечатан в шевовете, където са прикрепени мивки и кранове.

Плотовете трябва да са издръжливи и способни да издържат на вода, сапун и козметика. Те също трябва да служат като голяма работна повърхност за сутрешните рутинни действия на всички членове на семейството.

Плотовете в баните действат като фокусна точка. Това е точка на свързване, като например, където дървените шкафове отдолу отговарят на стената на плочките отгоре.

Мраморът е склонен към оцветяване, докато гранитът е устойчив на по-голямата част от петна. За да отблъсне мазнината, гранитът изисква поддръжка и закрепване.

Избор на шкафове за баня

Шкафовете са лицето и осанката на всяко прекрояване на банята. Шкафовете могат напълно да променят външния вид и усещането на вашата баня. Важно е да изберете шкафове, които обичате, а също така искате те да издържат на теста на времето. Помислете за издръжливостта на шкафовете, когато стеснявате възможностите си.

Най-често срещаните материали за шкафове включват твърда дървесина, шперплат, МДФ (Mediumdensity fibreboard / дървесно влакнести плоскости със средна плътност) и PVC(Поливинилхлоридът).

Шкафовете за баня също се удвояват като пространства за съхранение. Включването на това пространство ще ви помогне да поддържате вашата баня организирана и чиста. Добавянето на място за съхранение към вашето пространство с шкафове за суета, гардероби за бельо и рафтове е чудесна идея.

Можете да изберете модерен шкаф за лекарства, който се предлага с телевизор, светлини и огледало.

Съвет: Избягвайте използването на ПДЧ в банята. Той е не само с по-ниско качество, но също така е податлив на щети от вода.

Избор на оборудване за баня

Оборудването и облицовките като цяло са въпрос на лични предпочитания. Препоръчително е да изберете висококачествени основни материали от неръждаема стомана. те помагат да увеличите стойността на вашия дом в сравнение с пластмасите или по-нискокачествените метали. Също така е важно да изберете тоалетни, мивки, душове и вани, които да направят впечатление на гостите и евентоално потенциалните бъдещи купувачите.

Душ арматура. Инсталирането на комбинация от душ/вана в малка баня е добра идея. От друга страна, свободно стоящата вана е също страхотен избор, ако вашата баня има място. Подобрява външния вид на стаята и привлича потенциалните купувачи на жилище.

Мокро помещение. Мечтата на всяка домакиня, е това водоустойчиво пространство във вашата баня, което е напълно отворено и непрекъснато. За собствениците на жилища този стил на дизайн става все по-популярен.

По-долу са някои от привлекателните характеристики на мокрото помещение и защо е хубаво да имате такова:

 • Няма нужда да се притеснявате за течове, причиняващи повреда на неводоустойчивите материали.
 • Няма нужда да почиствате стъкления душ.
 • За цялата ви баня ще ви трябва последователен почистващ продукт.
 • Прекрасен, безпроблемен външен вид.

Мивки. И така, кое е по-важно: външният вид на мивката или нейната функционалност? Зависи изцяло от вас.

Мивката за съдове е идеална и за тоалетна. Някои хора вярват, че в основна или главна баня, по-дълбока мивка, монтирана отдолу, е по-добрият избор. Те имат хубав извит кран, който е лесен за работа с една дръжка, която е по-функционална.

Мивките в стил пиедестал са класически спестяващи място избор. Предлагат се с купи с правоъгълна, продълговата и традиционна овална форма.

Кранове. Днешните кранове са практични, с функции като вградени керамични дискове, които смилат натрупванията, причиняващи течове. Искате да изберете кранове, които ще гарантират по-малко ремонти на течаща мивка и мивката ще издържи по-дълго.

Тоалетни: Има толкова голямо разнообразие от налични тоалетни, че изборът на подходящата ще бъде донякъде труден. Има пълна гама от цветове и дизайни, които също са много рентабилни. Стандартната височина на тоалетната е 40 см. Тя е подходяща за семейства с деца и отчита лекотата на използване както за възрастни, така и за деца. Макар, че повечето собственици се чувстват удобно с по-високи тоалетни.

Готови ли сте да ремонтирате или обновите банята си?

Банята е важна част от нашия дом и е най-често използваното помещение. В резултат на това всичко в банята трябва да работи правилно. Затова не оставяйте нищо на случайността, ами се доверете на професионалистите. Ако сте от София, то спокойно може да се доверите на нас – Изи Хоум Реню ООД.

Разполагаме с най-пълната селекция от услуги в областта. Нашите експерти ще извървят пътуването с вас стъпка по стъпка, за да гарантират, че получавате най-добриte резултати.

За да гарантираме, че вашата баня ще издържи дълги години, ние ще използваме висококачествени водоустойчиви материали. Независимо дали обновявате съществуваща баня или добавяте баня, Remonti-Sofia ще са до вас. Свържете се с нас днес за безплатна консултация.

Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *