ВиК услуги от професиоалистите в бранша.Бързо и качествено извършване на ВиК ремонти,отстраняване на течове и изграждане на канализация.

ВиК ремонтите в апартамента са от съществено значение за правилното функциониране на водоснабдяването и канализацията. Тези системи са отговорни за осигуряване на чиста вода и изтичането на отпадъците. Ако сте се сблъскали със ситуация, където ВиК системите във вашия апартамент изискват ремонт или обновяване, е важно да бъдете информирани за процеса, изискванията и ползите от такива ремонти. В тази статия ще разгледаме основните аспекти на ВиК ремонтите в апартамента, както и някои полезни съвети за успешното изпълнение на проекта.

 1. Подготовка и планиране:

Преди да започнете с ВиК ремонтите в апартамента, е важно да направите добра подготовка и планиране. Включете следните стъпки в процеса:

 • Оценете състоянието на съществуващата ВиК инсталация: Проверете водопроводната и канализационната система за наличие на течове, пукнатини или други проблеми. Идентифицирайте точките, които изискват ремонт или замяна.
 • Направете детайлен план: Определете какви промени и подобрения искате да направите във вашата ВиК система. Решете дали искате да промените разположението на тръбите, да замените смесителите, тоалетните чинии или други компоненти.
 • Бюджетиране: Определете своя бюджет за ВиК ремонтите. Включете разходите за материали, оборудване и професионална работа, ако планирате да наемете специалист.
 • Намерете професионалист: Ако ремонтите изискват специализирани умения или ако не разполагате с достатъчно време и опит, разгледайте опцията да наемете лицензиран и квалифициран ВиК специалист.
 1. ВиК ремонтите, които можете да извършите сами:

Съществуват някои ВиК ремонти, които можете да извършите сами, без да е необходимо да наемате професионалист. Това включва следните задачи:

 • Замяна на смесител или душ глава: Ако старият смесител или душ глава е износен или има течове, можете да ги замените с нови. Следвайте инструкциите на производителя и използвайте необходимите инструменти.
 • Замяна на тоалетна чиния: Ако вашата тоалетна чиния има проблеми като напукано дъно или неефективна отпускаща система, можете да я замените самостоятелно. Преди да започнете, изключете водата и следвайте инструкциите за монтаж.
 • Ремонт на течове: Ако имате течове в съставките на водопроводната система, можете да използвате различни методи за тяхното ремонтиране. Например, можете да използвате уплътнителна лента или специални продукти за запушване на пукнатини.
 • Замяна на кранове: Ако вашият кран има течове или е износен, можете да го замените с нов. Отново, следвайте инструкциите на производителя и използвайте правилните инструменти.
 1. Професионални ВиК ремонти:

Някои ВиК ремонти изискват професионални умения и опит. Това включва по-сложни задачи, които изискват вмешателството на лицензирани специалисти. Някои от тези задачи са:

 • Промяна в разположението на тръбите: Ако планирате да промените разположението на водопроводните или канализационните тръби, ще бъде необходимо да наемете професионалист. Те ще осигурят правилното свързване и съответствие със стандартите.
 • Ремонт на канализационна система: Ако имате проблеми с канализационната система като заседнала тоалетна или запушен канал, е препоръчително да се обърнете към професионален ВиК специалист. Те разполагат с необходимите инструменти и техники за отстраняване на проблема.
 • Изграждане на нови ВиК системи: При ремоделиране или строителство на нов апартамент, можете да наемете ВиК специалист, за да изградите цялата ВиК инсталация. Това включва монтаж на нови тръби, смесители, тоалетни чинии и други компоненти.
 1. Ползи от ВиК ремонтите в апартамента:

ВиК ремонтите в апартамента имат няколко важни ползи:

 • Подобряват функционалността и ефективността на системата: Ремонтите ви позволяват да отстраните течове, заседнали тоалетни или други проблеми, които влияят на функционалността на ВиК системата. Това ви осигурява по-ефективно водоснабдяване и оттичане на отпадъците.
 • Предотвратяват повреди и щети: Ремонтите ви помагат да предотвратите по-сериозни повреди и щети. Например, течовете могат да доведат до влошаване на стените и подовете, което може да се отрази на структурата на сградата. Ремонтите своевременно отстраняват тези проблеми и предотвратяват по-големи щети.
 • Подобряват естетиката на интериора: Ако решите да обновите смесителите, тоалетните чинии или други компоненти на ВиК системата, можете да подобрите естетиката на вашето жилище. Модерните и функционални компоненти могат да придадат стил и удобство на банята или кухнята ви.
 • Увеличават стойността на имота: Добре поддържаните и модерни ВиК системи са желани от потенциални купувачи на имоти. Ремонтите ви помагат да увеличите стойността на вашето жилище и да го направите по-привлекателно на пазара за недвижими имоти.

Независимо дали сте наемници или собственици на апартамент, ВиК ремонтите са важна част от поддръжката и подобряването на вашето жилище. Правилната подготовка, планиране и, ако е необходимо, ангажирането на професионален ВиК специалист ще ви помогнат да постигнете успешни резултати и да се насладите на функционална и естетично приятна ВиК система във вашето апартамент.

 

 

ВиК – труд                   Стойност

1          Вертикален щранг – вода     250лв./етаж

2          Вертикален щранг – каменинова тръба    280лв./етаж

3          Вертикален щранг – канал Ф-110    240лв./бр

4          Хоризонтален водопровод ф-20     85лв./точка

5          Хоризонтален канал ф-50    110лв./л.м.

6          Монтаж на моноблок           80лв./бр

7          Монтаж на вградено казанче         180лв./бр

8          Монтаж на санитария /мивка, ботуш, полуботуш, шкаф и др./ 50лв./бр

9          Монтаж на бойлер   180лв./бр

10        Подмяна на стари водомери          45лв./бр

11        Монтаж на батерия /стандартна/  40лв./бр

12        Монтаж на душ батерия /стандартна/      60лв./бр.

13        Монтаж на сифон /без вкопаване/ 50лв./бр.

14        Монтаж на линеен сифон   120лв./бр.

15        Отпушване на канал след оглед

16        Изграждане и ремонт на водопровод       след оглед

17        Изграждане и ремонт на канализация     след оглед

18        Аварийно обслужване – по спешност        30лв. такса

 

Обявените цени са базови, без ДДС!

Офертата се дава след оглед на място!

Задължителна такса посещение 30лв. за работен ден и в работно време!!!

Rate this page
Съдържание