Гипсокартон.Поставяне на гипсокартон.Изработка на тавани от гипсокартон.Лепене на гипсокартон от доказни професионалисти на конкурентни цени.

Гипсокартон: Изящност, практичност и множество ползи

Изработка от гипсокартонВъв вълнуващия свят на строителството и интериорния дизайн гипсокартонът заема централно място като изключително полезен материал. Той се използва широко при поставянето на стени, тавани и различни конструкции в жилищни, търговски и обществени сгради. В тази статия ще разгледаме процеса на поставяне на гипсокартон и ще обсъдим неговите основни предимства и ползи.

Гипсокартонът е съставен от гипсова основа, обвита с два слоя картона. Той е наличен в различни размери и дебелини, което го прави изключително универсален и лесен за работа. Ето някои от основните ползи от поставянето на гипсокартон:

  1. Бързина и леснота на монтажа: Гипсокартонът се инсталира по-бързо и по-лесно в сравнение с традиционните методи за изграждане на стени и тавани. Той може да се реже и формира лесно с обикновени инструменти, което спестява време и усилия.
  2. Изолация и звукоизолация: Гипсокартонът има отлични свойства за изолация на топлина и звук. След монтаж, той създава въздушни прегради, които помагат за задържане на топлината в стаята и намаляване на разпространението на звукови вълни. Това осигурява по-добра енергийна ефективност и по-висок комфорт.
  3. Гъвкавост и адаптивност: Гипсокартонът е изключително гъвкав материал, който позволява създаването на разнообразни форми и дизайни. Той може да се използва за създаване на криволинейни повърхности и дори 3D елементи. Тази гъвкавост прави гипсокартонът идеален за постигане на индивидуален и изящен интериорен дизайн.
  4. Пожароустойчивост: Един от най-забележителните аспекти на гипсокартонът е неговата пожароустойчивост. Поради своята основа от гипс, той е негорим и служи като ефективна защитна преграда срещу разпространението на пламъците. Това го прави безопасен избор за домовете и обществените сгради.
  5. Лекота и издръжливост: Въпреки своята лекота, гипсокартонът е достатъчно издръжлив и устойчив на натиск и натоварване. Той може да издържи тежки мебели, обекти и стени, което го прави подходящ за различни приложения.
  6. Лесен достъп до инсталации: Гипсокартонните стени предлагат лесен достъп до водопроводни, електрически и отоплителни инсталации. При нужда, те могат да бъдат разглобени и модифицирани без големи разрушения и ремонти.

Гипсокартонът съчетава функционалността с естетиката и предлага множество ползи при изграждането на интериорни пространства. Той е икономичен, устойчив и екологично приятелски материал, който отговаря на съвременните изисквания за качество и стил.

Със своята гъвкавост, леснота на монтажа и многобройните си предимства, гипсокартонът продължава да бъде предпочитан избор за професионалисти и домашни майстори. Той трансформира обикновени стени и тавани в съвременни, функционални и елегантни пространства.

Независимо дали ремонтирате дома си или изграждате нов проект, гипсокартонът е материалът, който може да ви помогне да създадете перфектната обстановка. Съчетавайки практичността със стил и красота, гипсокартонът е надежден съюзник в процеса на обзавеждане на пространствата ви.

Монтаж на гипсокартон

Цени за гипсокартон

Гипсокартон – труд /за едно помещение/ над 50 м²        Стойност

1          Окачен таван от гипсокартон 9,5мм на единична скара 35лв/м²

2          Окачен таван от гипсокартон 9,5мм на двойна скара     42лв/м²

3          Монтаж на уплътняваща лента за профили за звукоизолация  8лв/м²

4          Растер таван  25лв./м²

5          Преградна стена /с вата/     45лв/м²

6          Предстенна обшивка           35лв/м²

7          Гипсокартон /лепене/          32лв/м²

8          Таван в баня до 3 м² 350лв/бр.

9          Таван в баня с осветление  450лв./бр.

10        Куфар от гипсокартон/скриване на тръби/           150лв./бр.

11        Шпакловка на гипсокартон с лента           8лв./м²

12        Полагане на алуминиеви ъгли       20лв/л.м

13        Полагане на вата /труд/       5лв/бр.

14        Оформяне на свод /заоблен/         380лв/бр.

15        Оформяне на прозорец       230лв/бр.

16        Оформяне на врата  240лв/бр.

17        Монтаж на ръбохранители 15лв/м²

 

Обявените цени са базови, без ДДС!

Офертата се дава след оглед на място!

Rate this page